Hur kan kristaller balansera chakran?

Hur kan kristaller balansera chakran?
Hur funkar kristaller egentligen och på vilket sätt kan de hjälpa oss till chakrabalans?

 Allt är energi - minsta lilla atom.
 Vetenskapen kan ju också bevisa det, inte minst inom kvantfysiken.

För att energier ska bilda något, till exempel ett visst föremål eller en viss person, så viberar energin i just den frekvensen.  Man kan kort och förenkla att likna det vid ljudvågor - en viss frekvens ger en viss ton. På liknande vis fungerar ju ljus och hur ljus bryts i olika färger, som alltså också har en viss frekvens.

Om ett chakra (energicentrum i vår fysiska kropp) är i obalans så vibrerar det inte i rätt frekvens.

 Olika energier/frekvenser kan påverka oss. Tänk till exempel på känslor av hat och avsky, de har en låg frekvens som kanske inte känns så harmonisk.  Jämför med känslor som glädje och kärlek - mer harmoni va?

Och visst kan vårt humör påverkas av en annan person, till exempel om den är arg och bitter, då kan snabbt vår glädje bytas till liknande lågfrekventa känslor som hos den buttra personen. Det blir alltså att vi sänker vår frekvens,  men vi kan även välja om vi vill påverkas eller inte.

Jämför också om du slår an en stämgaffel och sedan håller upp en annan stämgaffel mitt emot den första. Då kommer den andra stämgaffeln också snart att börja vibrera och ljuda.

Kristaller och stenar består ju såklart också av energi och har därför en frekvens precis som allt annat.  När vi har en kristall intill oss så påverkas vi och vårt energifält av dess vibration/frekvens som i fallet med stämgafflarna.  Kristallen påverkas förstås av vår energi också. Ibland går till exempel stenar itu för att de tagit upp tung energi från oss, till exempel vid stress, sorg, trauman etc. (Kom ihåg att rena kristallerna med jämna mellanrum.)

Om man väljer en kristall som vibrerar i matchande frekvens för det chakra som man vill balansera, så kan stenens frekvens alltså hjälpa chakrat att vibrera i mer rätt och balanserad frekvens. Bäst effekt får man såklart om man först programmerar kristallen för att balansera  chakrat.

 Visst är det här med energier och healing fascinerande?

Vill du lära dig mer om olika healingmetoder för chakrabalansering
, till exempel just kristallhealing, och mer om hur våra chakran har förändrats i och med den frekvens- och medvetandehöjning vi och planeten genomgår? 

Då är min nya kurs “Bli Chakra-healer” för dig! 
Kursen passar både nybörjare och mer erfarna healers oavsett healingform. Kursen kommer köras live online nu i juli 2023,  den spelas också in så du kan ta del av den i efterhand.  Fram till och med 50% rabatt på kursen. Läs mer här:

Created with