Hur blir man healer?

Therese

Hur blir man healer?

Det bästa är förstås att gå någon form av kurs, eftersom det finns en hel del man bör kunna/veta kring både energier och energisystemen i kroppen. Det finns massor av olika kurser i healing, så hitta en som du tycker känns rätt - lyssna på hjärtat.


Vem kan bli healer? 

Kan vem som helst bli healer? Ja alla har vi ju samma fysiska förutsättningar att kunna bli healers, precis som att i princip vem som helst kan bli fotbollsspelare  - men vi har olika fallenhet/talang för det, och olika intresse. Vissa är inte alls intresserade av healing och andra brinner för det och känner det som ett “kall” att bli healer. Följ det som din själ och ditt hjärta leder dig till. 


Hur börjar man med healing?

Ja som i punkten ovan - gå någon form av kurs för att lära dig energiskydd, healing, kanalisering av energier, chakrasystemet, meridianer, om auran etc. Börja sedan öva på dig själv och dina nära och kära. Man kan egentligen inte läsa sig till healer (eller massör, eller bilmekaniker etc heller…) man behöver öva / göra för att lära sig och utvecklas. :-) 


Måste man initieras i healing?

Nej det måste man inte. Det kan såklart underlätta att liksom aktivera och “kalibrera” sin kropp/energi till en viss healingform/energiform, men egentligen kan man kanalisera vilken energi som helst om man vill. En del menar att initieringar kan skapa blockeringar i vårt energisystem och att de bör undvikas/tas bort. Man kan följa sin egen känsla där kring hur man vill göra, vad som känns rätt för en själv.


Vilken är den bästa healingutbildningen?

Det finns många, och alla har ju något bra och läorikt. Vilken healingkurs ska man välja? Ja den som känns mest rätt för en själv. Kanske en kortare kurs först för att prova på? Du kan t.ex testa vår gratiskurs i Mahatma-healing om du vill.

Rådfråga andra som gått utbildningar om hur de tyckte, prova att själv gå på en viss healingform du är intresserad av - känn efter hur det känns, och fråga healern om hur denne upplever just den formen, vilken utbildning denne gått, osv.


Det är alltid bäst att följa hjärtat / intuitionen / känslan när man ska välja en kurs eller utbildning. Det är bra om du har förtroende för kursledaren också såklart, och att denne känns seriös, och själv har lång erfarenhet av att både ge och lära ut healing.


Man kan såklart gå flera olika kurser och utbildningar - och därigenom hitta de metoder som passar en själv. “Plocka russinen ur kakan” så att säga. Alla lärare och kurser har ju i regel något unikt, och man lär sig oftast något nytt även om man gått kurser innan. Inte minst får man ju mer erfarenhet.Hur lång tid tar det att bli healer?

Du skulle ju egentligen kunna kalla dig healer utan att ens ha gått en kurs. :-) Men för att bli en duktig healer krävs en hel del övning, och fallenhet förstås, och inte minst viljan att bli healer och viljan att hjälpa människor. Det går inte att säga någon direkt tidslängd. Det finns kurser som är på en dag eller helg, men det kanske inte är tillräckligt, eftersom det här med energier och kvantfält är ett så enormt stort och brett ämne. Men grunderna kan du absolut lära dig på bara några timmar. Det viktigaste är ju sedan att du övar och ger healing efter att du gått en kurs - eftersom det främst är så du lär dig.

Måste man ha intuition / vara intuitiv för att bli healer?

Alla har intuition, den kanske bara är lite olika tränad, precis som med kondition. ;-)
Det underlättar såklart att ha god kontakt med sin intuition som healer - men oftast så kommer det med övning/när du ger healing också. Du utvecklar såväl healingen som intuitionen.Hur blir man en bra healer?

Övar, och går kurser, delar erfarenheter med andra healers. :-)Kan man jobba som healer / försörja sig på healing?

Ja vill man så kan man, det gäller det mesta i livet. :-) Många har healing som deltids-syssla, men såklart finns det även de som jobbar med healing på heltid! 
Behöver man ha diplom eller certifiering inom healing för att jobba som healer?

Det finns inget direkt krav på det, men det visar ju dina klienter att du är seriös och att du gått kurser för att lära dig, så du “vet vad du sysslar med” så att säga. :-) Så såklart finns det fördelar med att ha gått utbildningar och blivit diplomerad eller certifierad healer.
Vad är skillnaden på en healer och en healingterapeut?

Jag kan bara svara för den utbildning jag själv håller till certifierad healingterapeut förstås. I den ingår inte bara healing och kvantfysik (chakran, auran, meridianer, kvantfält, tidslinjer etc), ande-guider, och tidigare liv, utan även en hel del hälsokunskap och psykologi / personlig utveckling. Man behöver såklart förstå kroppen och sinnet för att verkligen kunna hjälpa sina klienter. Dessutom tycker jag att man som healer bör jobba med sig själv också, sin egen personliga utveckling och sina energiblockeringar. Är man “trasig” kan man ju inte orka finnas för andra. Så utbildningen innehåller väldigt mycket just personlig utveckling och healing för ens egen del också. Genom att förstå sig själv förstår man också andra, och genom att genomgå healing och utveckling själv, så vet man vad andra går igenom och hur man kan hjälpa dem i deras processer.

Created with