Stärka intuitionen?

Feb 8 / Therese
Stärka intuitionen - tre steg till bättre intuition

Vill du bli mer intuitiv, stärka kontakten med din inre röst? Kunna höra vägledningen från dig själv, ditt hjärta, ditt högre jag, och kanske även dina änglar och andliga guider?

Här är tre tips på hur du kan få bättre och starkare intuition!

1 Stillhet
För att kunna lyssna inåt måste vi stanna upp och - ja lyssna. Om vi hela tiden är upptagna med massor av vardagliga tankar, scrollar på mobilen, lyssnar på radio, poddar eller musik eller har vårt medvetande och fokus på världen omkring oss, ja då blir det svårt att höra eller känna in den där inre vägledningen. Intuitionen pratar mer ofta via känslor snarare än i tankar (även om vi kan få intuitiva budskap i tanken - EFTER att vi stillat vårt sinne).

Meditation och mindfulness är två bra verktyg som hjälper oss att vara mer i nuet, landa mer i den fysiska kroppen (som faktiskt är som en slags “antenn” för intuitionen kan man säga). Det kan vara bra att öva på att vara medvetet närvarande i vardagen - lyssna på fågelsången på promenaden, känna det varma vattnet mot huden när du diskar eller duschar, eller varför inte bara sitta lugnt och “vara”, utan att försöka fokusera på något annat än att uppleva stunden.

Ju mer du kan stanna upp och vända dig inåt - desto bättre intuition får du.

Hur lyssnar man på sin intuition?
Eftersom intuitiva budskap ofta kommer väldigt snabbt, och ibland ganska subtilt, kan man behöva öva upp sin förmåga att höra sin intuition. Vilka känslor eller tankar kommer på direkten när du t.ex. ställer dig själv en fråga, eller när du träffar en ny person första gången? Lita på det som först känns. Det logiska tänkandet brukar ta över ganska omgående sedan.

2 Öva intuitionen
Intuitionsövningar kan hjälpa dig att stärka dina intuitiva förmågor. Det finns massor av olika sätt att öva på. Ett populärt sätt är att dra ett tarot-, ängla- eller orakelkort varje morgon där man frågar “hur blir min dag?” Skriv ner vad du får till dig av kortet och jämför sedan på kvällen med hur dagen faktiskt blev. Ju mer du övar desto tydligare kommer du få till dig.   

Det finns såklart otaliga andra sätt att öva på också. 🙂

3 Ha tillit till din intuition
Hur vet jag om jag kan lita på min intuition? Ja ju fler gånger du faktiskt övar på att lyssna till och följa din inre vägledning - desto mer kommer din tillit att växa. När du ser att du faktiskt kan få till dig budskap, känna på dig och veta saker, så kommer ditt logiska sinne, ditt ego, att mer kunna lita på intuitionen.

Ditt mindset är också oerhört viktigt. Våra tankar är skapande. Vem tror du har bäst intuition; den som tänker att den nog inte är så intuitiv eller inte “kan sånt här”, eller den som tänker att den är intuitiv och tillåter sig lita på det, även om den ibland kanske “känner på sig fel”?

 Så börja med att förändra vad du tänker och känner kring dig själv och din intuitiva förmåga. Alla har intuition, vi är bara lite olika tränade på att använda den. Oavsett om du tänker att du är intuitiv eller att du inte är intuitiv, så kommer du att ha rätt. Så vilken tanke väljer du…? ;-)


Vill du stärka tilliten till dina intuitiva och helande förmågor?
Jag håller på att utveckla en ny onlinekurs och kommer därför erbjuda den kostnadsfritt en första “beta-omgång” med start 4 mars 2024. Det enda jag vill ha i utbyte är din feedback via ett snabbt och enkelt formulär - där du tipsar om vad du vill lära dig mer om, vad du tyckt varit bra eller mindre bra med kursens upplägg och innehåll, etc. Bland de som fyller i enkäterna kommer dessutom fina priser att lottas ut!

Så bara win-win alltså! Du hjälper mig utveckla kursen och jag hjälper dig ha mer tillit till din intution och healingförmåga.

Dessutom tipsar jag om hur du kan stärka kontakten med din healingguide, och verktyg för att skydda din energi och inte dräneras av andra. 

Låter det intressant? Japp, kursen är som sagt kostnadsfri denna första omgång! Den kommer innehålla inspelat material som du tar del av när det passar dig, samt livecoaching via Zoom, som är frivillig att delta i (den spelas även in).

>>>Mer info och anmälan här
Created with