Tips för att lyckas med onlinestudier

Att studera online- / på distans har många fördelar, men kräver planering och disciplin. Här kommer några tips.

Lyckas med online-/distansstudier

Hej!
Här kommer lite tips som kan vara till hjälp när man,studerar online-/distans.

Själv gick jag hela gymnasiet på distans samt har pluggat distanskurser på både högskolenivå samt "privat" med internationella och svenska kurser inom andlighet, healing etc. Ett studiesätt som passat mig väldigt bra, även om min kreativa hjärna  kan ha lite besvär med struktur och planering ibland. Men man lär sig att hitta strategier för att klara av det. Förhoppningsvis kan mina erfarenheter och tips vara till användning även för dig. <3


Lyckas med studier online

-Prioritera dina studier, annars är det lått att skjuta upp det så pluggandet inte blir av.
Du har ju faktiskt investerat pengar i din utbildning/kurs. Investera även din tid så att du verkligen får ut mesta möjliga av studierna! Kunskap väger inte tungt, och att investera i sig själv och sin personliga utveckling är bland de bästa investeringar man kan göra!

-Planera in tid i din kalender (digital eller analog, vad som passar dig bäst). Tid som du verkligen avsätter för dina studier. Kanske ställa alarm för att påminna dig om studietiden.

-Fundera ut vilka dagar/tider som passar dig allra bäst för studier. Kanske kan du avsätta en hel dag i månaden, eller några timmar per vecka? Är det på morgonen före jobbet, på kvällen efter att barnen somnat, eller på helgen som är bäst för dig...? Se till att planera in din studietid på en sådan tid som verkligen passar ditt schema i övrigt, var realistisk.

-Var tydlig mot andra i din närhet att när du avsatt tid för studierna så ska de lämna dig ifred. Stäng gärna av din mobil och logga ut från sociala medier i dator/surfplatta, för att inte bli störd av ständiga "pling" och aviseringar. Försök att ha så få störningsmoment som möjligt omkring dig, så kommer du jobba mer effektivt. 


-Om du går någon av Svenska Healingskolans längre utbildningar, som t.ex. Änglatrerapeut-utbildningen, så kanske du vill göra en kursplanering för hela året (de 18 månader din utbildning pågår). Kanske vill du lägga de längre kurserna under ledigheter som t.ex. semester, påsk etc. Tänk efter vad som kommer passa dig bäst. Ju mer tid du lägger på planering, desto effektivare blir dina studier. 

-Se till att ha en plats du trivs på för studierna. Kanske är det hemma, kanske utomhus, på biblioteket eller på ett mysigt café? (Kan vara bra att fråga på caféet först om det är ok att sitta där en längre stund.)

-Sätt upp delmål och deadlines för när du ska ha gjort klar avsnitt i kursen, inlämningsuppgifter etc. Stäm av varje vecka så att du ser hur du ligger till i din planering.

-Skjut inte upp saker - det skapar bara stress och "tung" energi. När du "betar av" din lista/planering så frigörs istället mer energi och du får en bra och positiv känsla istället. Ibland får man bara "bita ihop och sätta igång", även om man är trött, det känns motigt, eller så. 

healingbloggen

Författare: ThereseCert. Healer / Medium / Angel Card Reader / Massör / HälsovägledareUtbildad av bl.a. Birkan Tore, Doreen Virtue, Pehr Trollsveden mfl.Porträttfoto: Fotograf Smultronstrå
Created with