Hur blir man en bra healer?

Sep 14 / Therese

Hur blir man en bra healer?


Hur lär man sig healing, hur ger man healing, hur gör man när man healar och vad händer i kroppen vid healing? Hur vet man att healing fungerar?


Frågorna kan vara många när man är nybörjare på det här med healing och energier. Men mitt allra bästa tips är faktiskt att ha tillit. Lita på din intuition, din healingförmåga, energierna och kroppens läkningsförmåga. Kroppen är på det viset intelligent - den vet var den har obalanser, så den drar gärna till sig healingenergin till de ställena så att bättre balans kan uppstå.Hur börjar man med healing?


Hur lär man sig att ge healing? Det allra bästa är att gå någon slags kurs, eftersom det finns mycket man behöver förstå vad gäller energier. Jag har skrivit lite tips kring detta i ett annat blogginlägg här.


Jag började experimentera en del själv när jag som 14-åring upptäckte min healingförmåga 1997, men gick egentligen ingen kurs förrän 2008. Skulle absolut INTE rekommendera att göra samma sak, utan att gå en kurs/utbildning FÖRST innan man experimenterar på egen hand. Jag lärde mig till exempel inte att kanalisera utan gav av min egen energi i början - vilket verkligen dränerar en, och det är förstås inte så det ska gå till. 🙂

Man behöver ha lite koll på det där med etik, fri vilja etc också. Ge aldrig healing till någon som inte är tillfrågad eller som bett om det, till exempel. Jag gjorde det och blev ordentligt sjuk, då när jag var runt 14-15 och precis hade börjat med healing. Jag hade en granne jag tyckte mycket om som blev svårt sjuk i cancer. Jag ville ju så oerhört gärna att han skulle bli frisk, så en kväll satt jag i min säng och tänkte att jag skickade healing till honom. Men jag hade inte frågat om lov - det visste jag inte att man behövde. Plötsligt var det som en stark energi liksom “slängde mig” bakåt mot väggen. Som om min energi studsade tillbaka ungefär. Det var rätt obehagligt såklart. Och dagen efter vaknade jag med feber och typ influensa. Vi kan såklart göra saker så här i all välmening och ändå blir det så fel. Eftersom jag dels inte hade frågat honom om han ville ha healing, och dels lade mig i hans livsöde. Det var helt enkelt hans tid att lämna jordelivet, och en tonåring skulle minsann inte komma och ändra på det med någon healing…

Jag vill inte på något sätt skrämmas med min berättelse, men poängtera vikten av att dels lära sig om hur energier fungerar, energiskydd och hur man kanaliserar istället för att ge av sin egen energi (det gjorde mig ju sjuk eftersom jag gav så mycket av “mig” till någon som var så dålig i sin egen sjukdom och därmed även tom på livsenergi).Hur ger man healing?


Ofta ger man healing via händerna, men det är egentligen tankar och känsla som styr, och vårt hjärtchakra har en betydande roll där. Man ska alltså kanalisera energi, alltså inte ge från sin egen, utan “ta ner” energi från Universum. Det är förstås inte helt enkelt att kort förklara det här, men det var en liten resume över hur man gör. 🙂Hur vet man att healingen fungerar?


Allt är energi, och vi styr som sagt energi med dels tankar och känslor. Din intention är det viktiga här. Om du, och den du ger healingen till, har intentionen att energin ska gå dit den behövs/dit ni “styr” den, så kommer så att ske. Ja det må låta “flummigt” och kanske för bra för att vara sant, men faktum är att kvantfysiken verkligen förklarar det här på ett vetenskapligt sätt. (I vår utbildning till Certifierad Healingterapeut har vi därför med kvantfysik som ämne, för att man mer ingående ska förstå hur det här med energi fungerar.)

“Som du tror - så blir det”, skulle man kunna sammanfatta det. ☺️Hur blir man en bra healer? Vad är en bra healer?


En bra healer skulle jag säga är lyhörd, intuitiv och har tillit till sig själv, sin healingförmåga och intuitionen. Ofta blir vi guidade till hur/var/vad vi ska göra under en healing - så det gäller som jag nämnde i början att ha tillit till det man får till sig. En bra healer tycker jag är en person som styrs av hjärtat - viljan att hjälpa andra och göra gott, mer än den styrs av sitt ego och kanske viljan att ha “pengar ära och berömmelse”. 


Det är också bra som healer att verkligen ha fötterna på jorden och vara grundad, även om man också kan behöva ha god intuition och “uppkoppling uppåt”. Balans är alltid viktigt.

Kunskap och erfarenhet är också en stor del av en duktig healer - att man lär sig mer och förstår hur energier och det kvantfysiska fungerar, samt att man utövar healing ofta. Man kan inte bara “läsa sig till” hur man blir healer - det måste praktiserar också. Ju mer man ger healing till sig själv och andra, desto “duktigare” blir man. Ens egen energikanal och kanaliseringsförmåga stärks, liksom ens intuition, ju mer man ger healing.


Och… nämnde jag att tillit är viktigt…?! 😉

När du ska välja vilken healer du ska gå till så är personkemin viktig - du bör känna förtroende för personen. Lovar denne “guld och gröna skogar”, ja då kanske det är lite för bra för att vara sant… Man kan aldrig ge några garantier med healing, eftersom det är klientens kropp som själv jobbar utifrån energierna, den läker sig själv, jobbar mot balans. Det kan ta tid, eller gå snabbt - det är svårt att veta på förhand. Men det viktigaste är alltså att du får en bra känsla för den healer du väljer att ta hjälp av. Själv bokar jag helst hos någon som har utbildning och erfarenhet än någon som “bara” är självlärd, när jag går på healing. Mina energier är jag rädd om, och jag vill inte att “vem som helst” är i dem och påverkar. Då vill jag att personen vet vad den gör först. 😁Hoppas att detta inspirerade dig till att ta tag i dina egna healingförmågor - för healing är verkligen ett fantastiskt verktyg för välmående! 

>>> Ladda ner gratis chakra-guide
Created with