Chakran - vad är det? Hur funkar de? Blockeringar?

Therese

Hur funkar chakran?

>>> Lyssna på detta inlägg i podcasten (5 min)
>>> Se detta inlägg som film på youtube (5 min)


Vad är ett chakra?

Ett chakra är ett energicentrum i den eteriska kroppen, som är en del av vår aura. Ordet chakra kommer från det gamla indiska språket Sanskrit, och betyder ungefär ”hjul”. Ett chakra kan ses som ett snurrande hjul eller en virvel.


Vad gör ett chakra?
Chakrornas uppgift är att ta in livsenergi och vidarebefordra samt fördela denna energi till kroppen. Varje chakra försörjer varsitt område i kroppen via de hormonproducerande körtlarna.


Vad händer om ett chakra blir blockerat?
Om ett chakra blir blockerat så fungerar inte distributionen av energin som den ska ut i kroppen. Det kan ge effekter på hälsa och välbefinnande såväl fysiskt som emotionellt.


Hur vet man om ett chakra är blockerat?
Har man återkommande besvär rent fysisk, emotionellt eller t.ex. att "situationer upprepar sig" så kan det vara på grund av blockeringar i något eller några av chakrorna.Vid healing eller meditation kan antingen healern eller även du själv (om du är känslig/öppen för det) uppleva att energin inte "flödar på", om ett chakra har blockeringar.


Hur kan man balansera sina chakran?
Man kan använda kristaller, yoga-övningar, healing, meditation, frekvensljud, pendel, mantran, andningsövningar, eteriska oljor, akupunktur, qi gong etc etc.


Vill du veta mer om hur du kan göra chakra-balansering?

>>>Ladda ner vår gratis guide för chakrabalans (pdf)
Created with