Chakran - svar på vanliga frågor

Jun 8 / Therese
Du kan lyssna på detta inlägg som podcast ovan, eller se Therese berätta i video på youtube.

Hur många chakran har vi?

Du har säkert hört talas om de 7 stora chakrorna som finns längs vår ryggrad. Men hur många chakran finns det egentligen?

En del menar att vi har 12, 15, 18 eller till och med 21 chakran längs “chakra-kolumnen” i ryggraden samt ovanför och nedanför vår fysiska kropp, i den “energimässiga kroppen”, eller auran om man så vill.

I kroppen finns runt 72000 nadis, energikanaler, likt ett nervsystem nästan, enligt de gamla indiska lärorna. Inom akupunkturen pratar man om 12 stora meridianer (energibanor) och runt 360 akupunkturpunkter.

Exakt hur många chakran det finns kanske ingen riktigt vet, eftersom de är energimässiga och få kan se dem med blotta ögat. Men man kan tänka att det troligen är hundratals eller tusentals, med tanke på antalet nadis och akupunkturpunkter som finns.

Ett chakra är som en virvel av energi, ett “snurrande hjul” som sprider energin genom kroppen. Det sägs att organen har egna chakran, liksom öronen, händerna, fötterna, osv.


Ska man stänga sina chakran? 
Eftersom chakrorna ska sprida livsenergin till kroppens alla olika delar så känner jag rent spontant att det inte är så bra med stängda chakran, jag liknar det vid att chakrorna ju då är blockerade. 

En del menar att man ska stänga sina chakran för att t.ex. inte behöva “ta in / känna av” andra människors energier, se andar, etc etc. Men där är mitt tips istället att jobba med så kallade “energiskyddsbubblor” - att tänka sig som en skyddande bubbla av lila- eller guldfärgat ljus, som bara släpper in livsenergi och inget annat.

En sådan bubbla kan man ha omkring sig när man vistas bland många människor, om man är känslig. Man kan även bestämma att “bubblan” skyddar mot att se/höra/känna t.ex. andekontakt eller liknande, om man inte vill använda sina mediala förmågor och känner sig för “öppen” medialt.


Kan man balansera sina chakran själv?
Absolut kan man det - det finns många bra metoder att prova på. En del av dem kan du hitta i vår gratis guide för chakra-balans / chakra-healing (på svenska såklart).

 Men det kan vara bra att då och då gå på en healingbehandling också - eftersom en annan healer ibland kan upptäcka blockeringar och liknande som du själv kanske missar.

Dessutom är det alltid bra att, även om man är healer, få healing och “omvårdnad” själv emellanåt också. Ju bättre man mår, desto mer kan man hjälpa andra. (Så det är allt annat än egoistiskt att unna sig egen tid och självkärlek.) :-) 


Hur öppnar och stänger man chakran?
Vi styr energi genom tanke, känsla och visualisering. Så man kan se för sin inre syn hur man öppnar upp sitt chakra (eller stänger det om man nu vill det). Genom att använda känsla också, att känna/föreställa sig hur det känns, så går det ännu enklare att styra energin. Om man har svårt att visualisera så kan man tänka/känna. Man kan även tänka “hur skulle det se ut OM jag kunde se mitt chakra”. Hitta ett sätt som fungerar för just dig.

Det viktiga är att vara närvarande i nuet och kroppen - tankarna kan inte “fladdra iväg” åt alla andra håll, man behöver hålla fokus på det man sysslar med, om man ska kunna styra energin. :-) 


Förändras våra chakran i “uppstigningen” - när vi höjer våra frekvenser?
I takt med att vårt medvetande höjs, så höjs vår energifrekvens såväl i den fysiska kroppen som i den energimässiga - väldigt enkelt och kort förklarat. Så ja, absolut kommer våra chakran också att förändras i frekvens. En del menar att de byter färg, och att de små småningom inte kommer att ha någon färg utan bara ses mer som ett slags vitt ljus.

Eftersom våra chakran förändras i takt med att frekvenserna höjs, så kanske inte samma metoder som vi använt för chakrahealing tidigare kommer fungera lika bra. Vi kan t.ex. behöva använda andra kristaller än de “regnbågsfärgade” vi lärt oss tidigare. ("3D-chakrorna” har ju haft färgerna motsvarande de 7 i regnbågen.

När man pratar om “5D-chakran” så brukar man säga att det finns ca 15 stora i chakra-kolumnen, varav ett “nytt” i den fysiska kroppen. De har dock fortfarande liknande egenskaper som tidigare såklart - de ska ju distribuera energi till kroppens olika delar, organ, körtlar och så vidare.


Vad menas med 5D?
Man säger att vi håller på att utvecklas från en frekvens i tredje dimensionen upp mot en i mer femte dimensionen, och så småningom kanske ännu högre. I “5D” styrs vi mer av kärlek, medkänsla och omtanke om varandra, än som tidigare i “3D” där våra Egon mer varit det som fått råda (fokus mer på självet än kollektivet). I 5D så är man mer medveten om det här med energier, frekvenser, healing och hur allt “hänger ihop”.

Det finns faktiskt redan förklaringar rent vetenskapligt inom kvantfysiken på det där med energier, men det dröjer nog ett tag (tills vi är i 5D kanske?) innan sådant lärs ut inom skolan, till exempel… ;-)

I vår utbildning till Certifierad Healingterapeut lär vi ut mer om kvantfysik och hur man kan använda dess “lagar” för kraftfulla healingbehandlingar och större förståelse för Universum och “Alltet”.


>>> Ladda ner vår gratis guide för chakra-balansering

Created with