Balans i livet - går det?

Therese

Balans i livet - går det?


Hur får man balans i livet egentligen? Kan man ens få balans i livet? Livet är ju som en berg-och-dalbana, det går upp och ner. Om man tror att man ska kunna ha ett liv som bara flyter på bra så lurar man nog sig själv. Jag tror att det handlar om att istället hitta acceptans för allt som är.

Att acceptera även motgångar och se dem som lärdomar. Livet är som en cykel, precis som allting annat i naturen. Vi kan inte ha solsken hela tiden, då skulle jorden brännas upp och torka ut. Vi behöver regnet också. Vi behöver natten för att vila så att vi orkar vara aktiva på dagen... osv.

Vårt Universum är fullt av polaritet; natt och dag, ljus och mörker, glädje och sorg. Det ena kan inte finnas utan det andra, vi behöver dualiteten.

 

Livet handlar inte om att lära sig att undvika stormen utan om att dansa i regnet, det är väl ett gammalt indianskt talesätt?

 

Så jag tror att om man lär sig acceptans, och praktiserar icke-dömande så kommer man känna att man har balans i livet.

 

 Det kanske inte alltid är så enkelt men det går!

 

Genom acceptans av sig själv, andra och situationer, och genom att praktisera självkärlek så kommer man känna att man står stadigt, oavsett om det stormar omkring en, och då upplever man ju att man har balans. Acceptans = balans.
Om vi har balans i våra energier, framförallt våra chakran, energicentrum, så tror jag också att det går lättare att känna att man har "livsbalans". Därför kände jag att jag ville hålla healingmeditationer på det temat nu i juni. :-)

Aktuellt i juni 2022

Created with